Terapia Gold, bere nefiltrată de la Clinica de Bere

Trebuie să recunosc că şi berea-mi place! Uneori mai mult ca vinul – depinde de circumstanţe. Bine, nu vorbesc de Ciuc, Ursus & co., deşi iar, depinde de circumstanţe…

Aci am plăcerea să vă prezint una dintre cele mai bune beri româneşti – Terapia Gold, produsă de Clinica de Bere, o microberărie din Timişoara. O bere uşurică, nepasteurizată şi nefiltrată care stă în frigider cam 4 luni atâta timp cât nu trece de 6 grade celsius.

Dar ia să vedem cum se prezintă organoleptic:

Turnată în pahar dezvăluie un galben pai cu inflexiuni aurii, destul de tulbure. Spumă compactă, nu foarte înaltă, dar „rezistentă”.

Îndreptată spre nas ne îmbie cu note de miere, fân şi plante aromatice, a la herbs de Provence (busuiocul e cel mai tare). Malţ. Măr bătucit. Pară albă – piersică albă. După încălzire uşoară tinde s-o dea spre vin rose proaspăt de ţară, din hibrizi, cu tonuri de frăguţă/căpşunică condimentată.

Pe palat vine cu bule mici, este foarte cremoasă, echilibrată şi cu un finish amar bine! De la nefiltrare şi de la hamei presupun.

Retronazal e mai pregnantă combinaţia de miere cu ierburi amare, vin spumant de Silvania (nici chiar aşa, dar deh, drojdia îşi spune cuvântul!) plus senzaţii citrice.

La capitolul minusuri, berea are o cădere în gust, fiind foarte scurtă ca postgust. Cu toate astea, o bere românească pe cinste, care alături de varianta Platin este una dintre cele mai bune beri româneşti la ora actuală.

Vestea proastă e că distribuţia e mai mult locală – poate şi din cauza perisabilităţii ei, dar mai ales a volumului mic produs. Aşa că, dacă treceţi prin Timişoara, căutaţi-o. În Oradea, se găseşte doar la Cafe Parole.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s