Stare

Signum Syrah + Merlot 2012, Aurelia Vişinescu

Signum Syrah+Merlot Aurelia VisinescuVă spun din capul locului că acest cupaj de Syrah şi Merlot din regiunea Dealurile Munteniei (IG? DOC?) nu e un vin cu tone de fruct şi valuri de ciocolată, aşa cum v-aţi aştepta de la Aurelia Vişinescu. Dimpotrivă!

Culoarea lui e aşa cum ne-am aştepta, roşu rubiniu dens, cu margini subţiri, violete. Nasul aduce un amalgam de fructe roşii şi negre de pădure, ciocolată, vanilie şi rom (ok, poate că alcoolul se simte cam tare).

Gustul echilibrează perfect senzaţiile dulci, aciditatea şi taninii. Începe dulceag ca mai apoi să vină aciditatea puternic şi taninii amărui să-ţi cam usuce gura. Ciudat că se simte alcoolul pe gât, deşi e vorba de doar 13%, iar corpul vinului nu e subţire. Postgust mediu, intens. M-aş aventura să spun că vinul ăsta e oleacă prea tânăr.

Parcă mi-e lene să identific diversele fructe care se perindă pe palat – sau poate că vinul e monolitic. Nu e nici cine ştie cât de complex. Cireşe negre şi-un mix de fructe de pădure + prafuri de condimente picante şi rom. Ciudat de auster pentru un Aurelia Vişinescu. Ne-am cam obişnuit ca la vinurile astea entry level să vedem valuri de ciocolată, gemuri şi alte dulceţuri. Nu e cazul aici. Probabil au cules la timp de au reuşit să scoată un vin de 13% (în loc de 14,5% să zicem) într-un an călduros ca 2012. 82 puncte.

2 gânduri despre &8222;Signum Syrah + Merlot 2012, Aurelia Vişinescu&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s