Două boabe de la Crama Frâncu

Pinot Noir Rose Bob cu Bob 2013 - Crama FrancuMie-mi plac ăştia de la Crama Frâncu. Fac ei ce fac şi scot vinuri curate şi tipice indiferent de preţul lor.

Aici avem un Pinot Noir vinificat în rose şi un Sauvignon Blanc, ambele din gama Bob cu Bob. Ia să le vedem:

Pinot Noir Rose Bob cu Bob 2013 – sec

Culoarea e cea la care te-ai aştepta – foaie de ceapă cu reflexe roz strălucitor. Nas simplu, uşor rustic, cu note de fructe roşii, citrice, dar şi ceva ce aminteşte a fruct zaharisit. Fără iaurturi şi fără căpşuni îmbătătoare. Mai degrabă merişoare, grapefruit şi ceva frăguţe. Nice.

Gustul în schimb e neaşteptat de intens, cu un corp gros care explodează după înghiţire într-o senzaţie dulceag-acrişoară puternică, cu o tentă amărui pe final. Post gust mediu, dar super intens; e cam greu să nu faci o grimasă, mai ales dacă nu mori de cald şi nu cauţi ceva „răcoricios”. Alcoolul e oleacă sesizabil – 13%.

Aromatic vine cu note simple de merişoare şi grapefruit. De fapt, drept să vă spun, explozia gustativă nu mă lasă să mă concentrez prea mult pe arome. E ca şi cum aş mesteca zahăr cu sare de lămâie, chit că vinul e sec. Nu e cel mai elegant vin din cauza asta, dar cu siguranţă e răcoritor. Mi se face pielea de găină!

Totuşi, în combinaţie cu o salată de boef – celebră deja această combinaţie, nu? – parcă se calmează. Între timp am dat drumul şi la caloriferul electric… 82 puncte şi un preţ de 16 lei.


Sauvignon Blanc Bob cu Bob 2013 – sec

Tot 16 lei, ca surata lui roz.

Nasul se deschide moale, parcă batonat, cu nişte impresii de măr golden, vanilie şi lămâie. Gustul e mult mai proaspăt decât te-ai aştepta, cu dioxidul de carbon rezidual înţepând limba, ca mai apoi să te cuprindă o senzaţie dulceag-acrişoară… Postgust intens de tot, mediu spre lung.

La fel ca rose-ul de mai sus, pierde la capitolul eleganţă, dar vă spun că a mers perfect cu un risotto ai porcini făcut după reţeta originală. Alcoolul nu e deloc sesizabil – 13%.

83 puncte cu felicitări, pentru un vin care livrează din plin la preţul modic de 16 lei.

Ambele cumpărate din Kaufland.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s